Ευρωεκλογές 2024

Κάθε πέντε χρόνια, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκλέγουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Φέτος, οι Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024, όπου εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα συνδιαμορφώσουν το μέλλον της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Στην Ελλάδα, οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. 

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης αλλάζουν τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση τους για αυτήν. Μέσα από τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά αυτά Προγράμματα, οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους στόχους και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον αντίκτυπο που έχει αυτή στην καθημερινή τους ζωή.

Μία από τις οριζόντιες προτεραιότητες των προγραμμάτων Erasmus+ και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι η συμμετοχή στο δημοκρατικό βίο. Συγκεκριμένα, τα Προγράμματα προωθούν την ενεργό συμμετοχή των νέων και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των πανευρωπαϊκών τάσεων για περιορισμένη συμμετοχή των νέων στον δημοκρατικό βίο και των χαμηλών επιπέδων γνώσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα ευρωπαϊκά θέματα που έχουν αντίκτυπο στη ζωή όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Μεταξύ άλλων, τα Προγράμματα αναδεικνύουν τη σημασία του ενεργού πολίτη και τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις Ευρωεκλογές 2024 εδώ (θα προστεθεί ο σύνδεσμος: https://elections.europa.eu/en/). Στον παραπάνω διαδικτυακό τόπο μπορείτε να βρείτε:

Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε μέσω του παρακάτω συνδέσμου ένα φυλλάδιο προσαρμοσμένο στους νέους.

Στις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το επίσημο hashtag #EUElections2024.

Μετάβαση στο περιεχόμενο