Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ υπεύθυνη για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ / Youth & Sport και European Solidarity Corps διοργάνωσε στις 22.11.2023 διαδικτυακό National Tool Fair με θέμα την οριζόντια προτεραιότητα των Προγραμμάτων «Ένταξη και Πολυμορφία».


Η «Ένταξη και Πολυμορφία» αποτελεί μία από τις τέσσερις οριζόντιες προτεραιότητες των προγραμμάτων Erasmus+ και European Solidarity Corps.
Τα Προγράμματα έχουν ως στόχο την προώθηση της κοινωνικής ένταξης, της αξίας της διαφορετικότητας και της πολυμορφίας κάθε είδους, καθώς και την παροχή ίσης πρόσβασης σε όλους τους νέους σε ευκαιρίες που προσφέρονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους. Οι οργανισμοί και οι συμμετέχοντες με λιγότερες ευκαιρίες βρίσκονται στο επίκεντρο αυτών των στόχων. Συγκεκριμένα, στο workshop δόθηκε έμφαση στην ανταλλαγή απόψεων, πρακτικών και εργαλείων που συνδέονται με νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ψυχικής υγείας.
Σκοπός διεξαγωγής του συγκεκριμένου National Tool Fair ήταν η υποστήριξη των δικαιούχων των προγραμμάτων Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps, η δυνατότητα να συναντηθούν, να συζητήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν πρακτικές και εργαλεία και να δουν πώς μπορούν να εφαρμόσουν αντίστοιχες πρακτικές στον οργανισμό τους και στους ίδιους τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη θεματική.


Κατά τη διάρκεια του workshop παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές σχεδίων και από τα δύο Προγράμματα. Συγκεκριμένα για το πρόγραμμα Erasmus+ / Youth μίλησε ο κ. Σουλιώτης από τον οργανισμό In-Planet αναφορικά με το σχέδιο “Improvement Of Mental Health After A Lock Down” και από το πρόγραμμα European Solidarity Corps η κα Μαραγκού από τον οργανισμό YouthMakers Hub αναφορικά με το σχέδιο “Digitally Present, Physically Active”. Οι παρουσιάσεις επικεντρώθηκαν στον σκοπό και τον αντίκτυπο που δημιούργησαν τα σχέδια και τους τρόπους προσέγγισης των νέων αναφορικά με τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας.


Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να εκφράσουν απόψεις/σχόλια σχετικά με τις παρουσιάσεις καθώς επίσης να μοιραστούν δικές τους εμπειρίες, πρακτικές και εργαλεία στο πλαίσιο των δύο Προγραμμάτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο