Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ, υπεύθυνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus+ για τους τομείς Νεολαία και Αθλητισμός και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα.

Τα προγράμματα Erasmus+ και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης έχοντας ως οριζόντια προτεραιότητα την Ένταξη και Πολυμορφία, προωθούν την κοινωνική ένταξη, την αξίας της διαφορετικότητας και της πολυμορφίας κάθε είδους, προσφέροντας σε όλους ίσης πρόσβασης ευκαιρίες. Στο πνεύμα αυτό, η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ συνδιοργάνωσε δράση ευαισθητοποίησης με το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα, το οποίο υποστηρίζει ανθρώπους με νοητική αναπηρία και τους παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης, επαγγελματικής απασχόλησης και κατάρτισης.

Συγκεκριμένα, υλοποιήσαμε σε συνεργασία με τους ωφελούμενους ένα δημιουργικό, εκπαιδευτικό εργαστήριο κηπουρικής. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, είχαμε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε για το πώς καλλιεργούμε διάφορα είδη λαχανικών και στη συνέχεια φυτεύσαμε ορισμένα από αυτά στον κήπο του Εργαστηρίου.

Στη δράση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κος Κώστας Δέρβος, ο οποίος και συμμετείχε ενεργά σε αυτή.

Ευχαριστούμε πολύ το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα για τη ζεστή φιλοξενία, τους ωφελούμενους για την θερμή υποδοχή και τη συνεργασία, όπως επίσης και τον εγκεκριμένο μας φορέα «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πρωτοβουλία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» για την υποστήριξη στη δράση μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο