Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών αναδάσωση στον Υμηττό, στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, υπεύθυνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus + για τους τομείς Νεολαία και Αθλητισμός και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), διοργάνωσαν εθελοντική δράση αναδάσωσης βοηθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπλαση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής που καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας και της Πράσινης Καμπάνιας που τρέχουμε ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού από την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου.

Πριν την έναρξη της δράσης υλοποιήθηκε ένα σύντομης διάρκειας workshop από τον κύριο Νίκο Κιούση, Περιβαλλοντολόγο – Ειδικό Συνεργάτη του Προέδρου ΣΠΑΥ. Μας ενημέρωσε για το οικοσύστημα του Υμηττού, τις δασικές πυρκαγιές, τη διαδικασία των αναδασώσεων και την αξία του εθελοντισμού. Κατά τη διάρκεια της αναδάσωσης φυτεύτηκαν έως και 300 δενδρύλλια με τη συμβολή των εθελοντών, με στόχο την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό της βλάστησης της περιοχής.

Τη δράση καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κος Κώστας Δέρβος, ο οποίος και συμμετείχε ενεργά σε αυτή.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και συμμετείχαν ενεργά στη δράση μας, όπως επίσης και τους μικρούς εθελοντές μας, μαθητές από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο