Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ υπεύθυνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus + / Youth και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην εθελοντική δράση αναδάσωσης που διοργανώνει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022.

Σκοπός της δράσης
Τα προγράμματα Erasmus+ και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης συμβάλουν ουσιαστικά στη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται η πράσινη αυτή δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης και υπεύθυνης συμπεριφοράς των νέων και των συμμετεχόντων φορέων.
Η δράση αναδάσωσης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) στον Υμηττό, σε μια προσπάθεια να δώσουμε ζωή και να αποκαταστήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή που καταστράφηκε το 2015 από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βύρωνα έκαψε χιλιάδες στρέμματα μέχρι την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη.

Πού και Πότε πραγματοποιείται
Η εθελοντική δράση αναδάσωσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, πρωινές ώρες στην Υμηττό και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Πώς παίρνετε μέρος
Εάν θέλετε να συμμετέχετε στη δράση μας, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής έως την Πέμπτη 24.11.2022. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα ενημερωθείτε για τη συμμετοχή σας ή μη με σχετικό email.

Μετάβαση στο περιεχόμενο