Εκδήλωση με τίτλο: ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ μέσα από τα προγράμματα Erasmus+ και European Solidarity Corps

Συμμετοχή στην 85η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με παρουσία περιπτέρου

Στο πλαίσιο της 85ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ για τα προγράμματα Erasmus+ / Youth, European Solidarity Corps και το δίκτυο Eurodesk, πέρα από τη συμμετοχή της στην Έκθεση με παρουσία περιπτέρου, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ μέσα από τα προγράμματα Erasmus+ και European Solidarity Corps, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της εκδήλωσης

Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε με σκοπό να συζητηθούν θέματα που αποτελούν προτεραιότητες των Προγραμμάτων, όπως είναι ο εθελοντισμός, το περιβάλλον, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η καινοτομία και να αναδειχθεί ο ρόλος που παίζουν τα Προγράμματα στην ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων στους νέους.

Ποιοι συμμετείχαν

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, η οποία συνομίλησε με τον κ. Κωνσταντίνο Στεργίου από την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας και τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, σχετικά με τη σημασία του εθελοντισμού, τη διαχείριση του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στη συνέχεια, ακολούθησε ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον κ. Γιάννη Παππά από το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (ΚΜΟΠ), οι οποίοι συζήτησαν για τη σημασία της καινοτομίας στις μέρες μας. Τέλος, ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέπτυξε διάλογο με την κα. Μαριλένα Μαραγκού από το Youthmakers Hub σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Πού μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση

Όλη η εκδήλωση έχει μαγνητοσκοπηθεί και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι μας στο YouTube επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/pDI_LUBYx-Q.

Μετάβαση στο περιεχόμενο