Erasmus_KalesPraktikes_AlwaysConnected-TechYouth_7 Το σχέδιο Tech Youth: Always Connected είναι δραστηριότητα στο πλαίσιο της Key Action 105 Ανταλλαγές νέων. Οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τον φορέα Angels of Europe. Θέμα του ήταν οι νέες τεχνολογίες και πώς με τη σωστή χρήση τους μπορούν να επωφεληθούν νέοι και περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα.

Ποιοι συμμετείχαν

Η δραστηριότητα είχε διάρκεια 8 ημέρες και υλοποιήθηκε 14-21.10.2019 στο νησί της Σύρου. Συμμετείχαν 25 νέοι από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Σλοβακία και Εσθονία. Η κάθε χώρα εκπροσωπήθηκε από ομάδα 5 νέων:

Χαρακτηριστικό της ομάδας που δημιουργήθηκε είναι ότι όλοι οι νέοι δεν είχαν την ίδια εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, αλλά είχαν τη διάθεσή να μάθουν. Για αυτόν τον λόγο, οι επικεφαλής των ομάδων αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο σε αυτούς, ώστε να καλυφθούν οι διαφοροποιήσεις.

Erasmus_KalesPraktikes_AlwaysConnected-TechYouth_1

Στόχοι της δραστηριότητας

Στόχοι της δραστηριότητας ήταν να:

Erasmus_KalesPraktikes_AlwaysConnected-TechYouth_5 Erasmus_KalesPraktikes_AlwaysConnected-TechYouth_6

Περιεχόμενο της δραστηριότητας

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας Tech Youth: Always Connected, οι νέοι που πήραν μέρος:

Στη δραστηριότητα αξιοποιήθηκαν μέθοδοι της μη τυπική μάθησης, όπως διάλογος, ενεργός συμμετοχή, δημόσιες ομιλίες και δημιουργία βίντεο για την παρουσίαση μιας θέσης, ομαδικές εργασίες, βιωματική μάθηση και αλληλοεπίδραση.

Erasmus_KalesPraktikes_AlwaysConnected-TechYouth_2 Erasmus_KalesPraktikes_AlwaysConnected-TechYouth_3

Αντίκτυπος της δραστηριότητας

Συμμετέχοντες, νέοι της περιοχής, τοπική και ευρύτερη ευρωπαϊκή κοινωνία κέρδισαν από την υλοποίηση του σχεδίου βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Συγκεκριμένα, οι νέοι που πήραν μέρος στη δραστηριότητα:

Οι φορείς που πήραν μέρος στη δραστηριότητα αντιλήφθηκαν τις ανάγκες των νέων που κατοικούν σε περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα.

Στο πλαίσιο του σχεδίου και της δραστηριότητας συμμετέχοντες και φορείς παρουσιάζουν τη δράση τους στο Tech Youth: Always Connected.

Μετάβαση στο περιεχόμενο