Οι Erasmus Days 2020 πραγματοποιούνται στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου. Στην Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps σάς καλούμε να πάρετε μέρος και να συνεισφέρετε στην προβολή των προγραμμάτων και των εγκεκριμένων σχεδίων σας. Το 2019 διοργανώθηκαν 3.995 εκδηλώσεις σε 53 χώρες. Ας διοργανώσουμε περισσότερες.

Τι είναι οι Erasmus Days

Οι Erasmus Days είναι οι δικές σας δράσεις. Είναι οι δράσεις όλων όσοι υλοποιείτε ή παίρνετε μέρος σε εγκεκριμένο σχέδιο. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή των ευρωπαϊκών αξιών, των πλεονεκτημάτων της κινητικότητας και της συμμετοχής σε ένα εγκεκριμένο σχέδιο, και των αποτελεσμάτων των σχεδίων σας.

Ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται σε 3 συγκεκριμένες ημέρες κάθε χρόνο, τα τελευταία 4 χρόνια, και λειτουργούν ως ευκαιρία για την αναδιαμόρφωση και ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης όλων στο πρόγραμμα. Ενδιαφερόμενοι και ευρύ κοινό, φορείς χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων, επαγγελματίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εντοπίζουν και προβάλλουν τα σχέδια και τις εκδηλώσεις που υλοποιούνται.

Ποιο είναι το περιεχόμενό τους

Οι Erasmus Days 2020 έχουν στόχο την προβολή του προγράμματος και των εγκεκριμένων σχεδίων, και την ανάδειξη φορέων που υλοποιούν ή υλοποίησαν σχέδια στο πλαίσιο του προγράμματος.

Περιλαμβάνουν σχέδια που επικεντρώνονται σε αξίες και θεματικές όπως:

 

Πώς πραγματοποιούνται

Οι Erasmus Days 2020 είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Μπορείτε να αξιοποιήσετε κάθε μέσο διαθέσιμο. Υλοποιείτε διαδικτυακές δραστηριότητες ή δραστηριότητες που συνδυάζουν μέσα τεχνολογίας και παραδοσιακούς τρόπους. Στη διάθεσή σας υπάρχουν:

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους προβολής. Είναι οικονομικά και εύχρηστα, και προσφέρουν αμεσότητα. Μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε το hashtag #ErasmusDays σε δραστηριότητές σας, όπως:

Βίντεο

Καταγράφετε τις δραστηριότητές σας με βίντεο. Εσείς, οι ακόλουθοί σας και κάθε ενδιαφερόμενος σε όλη την Ευρώπη μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή το βίντεο ή ακόμη και να δημιουργήσετε το δικό σας κανάλι στο YouTube.

Διαδικτυακοί τόποι

Κάνετε online εκθέσεις και έρευνες με εργαλεία όπως το Google Form από τον διαδικτυακό τόπο του φορέα σας.

Δημιουργείτε το δικό σας blog και ανεβάστε σε αυτό βίντεο, φωτογραφίες και κείμενα που είναι τα αποτελέσματα του σχεδίου σας. Προσθέτετε το blog στον διαδικτυακό τόπο του φορέα σας, ανανεώνετε το περιεχόμενό του και κερδίζετε από την επισκεψιμότητα.

Αστείες ενέργειες

Μη φοβάστε να αξιοποιήσετε κάθε εργαλείο που έχετε. Γίνετε διασκεδαστικοί και αστείοι. Μπορείτε να οργανώσετε:

Διαδραστικές ψηφιακές πλατφόρμες

Οργανώστε online συναντήσεις, webinar και τηλεδιασκέψεις με πλατφόρμες όπως Skype, What’s app, Messenger, ZOOM και House Party. Την περίοδο του απαγορευτικού αλλά και σήμερα εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, πήραμε όλοι μέρος τουλάχιστον σε μία τέτοια συνάντηση.

Δημιουργήστε το δικό σας forum για να ανταλλάξουν πληροφορίες, εμπειρίες και ιστορίες οι νέοι από όλη την Ευρώπη που πήραν μέρος στο εγκεκριμένο σχέδιό σας.

Πώς παίρνετε μέρος

Για να πάρετε μέρος στις Erasmus Days μπορείτε να μεταφέρετε τις δράσεις του εγκεκριμένου σχεδίου σας στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου ή να διοργανώσετε καινούργιες και να δημιουργήσετε τις δικές σας Erasmus Days. Ενημερώνετε τους νέους που παίρνουν ή πήραν μέρος στις δραστηριότητές σας.

Φορείς από όλους τους τομείς του προγράμματος σε χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στις Erasmus Days κάνουν το ίδιο.

Στη συνέχεια δηλώνετε τη συμμετοχή σας στο #ErasmusDays 2020: organize an event. Συμπληρώνετε πληροφορίες για την εκδήλωση, όπως τίτλο, ημερομηνία και διεύθυνση διεξαγωγής της, και τα προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέγετε από λίστα μορφή και θεματική και ανεβάζετε εικαστικό για τη δραστηριότητα.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη διαδικασία και λύστε τις απορίες σας στο Frequently asked questions #ErasmusDays 2020.

Μετάβαση στο περιεχόμενο