Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη στρατηγική συνεργασία Youth@Work για τη νεανική απασχόληση και επιχειρηματικότητα. Σκοπός είναι να προετοιμάσει και εμπνεύσει επαγγελματίες που εργάζονται με και για νέους ώστε να δώσουν έμφαση σε σχέδια στον τομέα της πράσινης οικονομίας.

Σε ποιον απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 30 επαγγελματίες που εργάζονται με νέους, όπως εκπαιδευτές, youth worker, επικεφαλής ομάδων νέων και εκπροσώπους φορέων που λαμβάνουν αποφάσεις για νέους.

Οι συμμετέχοντες αναμένεται να προετοιμαστούν για να καθοδηγούν τους νέους με τους όποιους εργάζονται στο να εστιάσουν σε δεξιότητες που θα αυξήσουν τις ευκαιρίες εργασίας στον τομέα της πράσινης οικονομίας.

Από το 2000, η απασχόληση στον τομέα έχει αυξηθεί κατά 20%, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι απασχολούνται, και όλο και περισσότερες βιομηχανίες αντιλαμβάνονται ότι το να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στη διαχείριση αποβλήτων και υδάτων μακροχρόνια μειώνει τα έξοδά τους.

Ποιοι είναι οι στόχοι

Οι νέοι που θέλουν να εργαστούν στον τομέα της πράσινης οικονομίας δεν είναι αρκετό να έχουν την τεχνική και επιστημονική γνώση που αποκτούν σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρέπει να έχουν κατακτήσει ικανότητες και χαρακτηριστικά που απαιτούνται στον αναπτυσσόμενο τομέα της πράσινης εργασίας όπως οικολογικός εγγραμματισμός, οικολογική συνείδηση και δημιουργικότητα.

Στόχος που σεμιναρίου είναι να καλύψει αυτό το χάσμα. Συγκεκριμένα, μέσα από το σεμινάριο επιδιώκεται:

Πότε και πώς πραγματοποιείται

Το σεμινάριο πραγματοποιείται 05-11 Οκτωβρίου στην πόλη Santander της Ισπανίας.

Γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά.

Πώς παίρνετε μέρος

Για να πάρετε μέρος στο σεμινάριο Building Ecoliteracy: preparing European young people for the green labour market ενημερωθείτε αναλυτικά και κάνετε την αίτηση για τη συμμετοχή σας έως 22.06 στο Youth@Work. Building Ecoliteracy: preparing European young people for the green labour market του SALTO.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται από την Εθνική Υπηρεσία της Ισπανίας στο 100% και η μετακίνηση καλύπτεται στο 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ / Youth.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314435 και την κ. Παναγιώτα Καραμέτου.

Εmail: tcaseminars@inedivim.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο