Σεμινάριο
03-06 Νοεμβρίου 2020 | Portimáo, Πορτογαλία

Το σεμινάριο ασχολείται με τον ρόλο και τις δυνατότητες που έχουν οι δήμοι να αναπτύξουν τη δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο μέσα από τη συμμετοχή των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Κατά τη διάρκειά του θα δρομολογηθεί η δημιουργία ενός online εργαλείου που θα υποστηρίζει την ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων στους δήμους.

Το Democracy Reloading

Το Democracy Reloading είναι πρόγραμμα των εθνικών οργανισμών του Erasmus+ για τη νεολαία. Βασίζεται στις αξίες και τις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας και του κράτους δικαίου.

Το online εργαλείο που θα παραχθεί στηρίζεται σε ένα σύνολο από 24 ικανότητες που απαιτείται να έχει ένα τοπικό (δημοτικό) ή περιφερειακό όργανο για να σχεδιάζει, υλοποιεί και αξιολογεί επιτυχημένες ιδέες για να συμμετέχουν οι νέοι στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπροσώπους των:

Ποιοι είναι οι στόχοι

Οι συγκεκριμένοι στόχοι της συνάντησης είναι:

Πληροφορίες για τη συμμετοχή

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν στο 100% από την Εθνική Υπηρεσία του Βελγίου, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ / Youth.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο Democracy Reloading Launching Conference του SALTO.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι 30 Ιουνίου 2020.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314435, Καραμέτου Παναγιώτα

Email: tcaseminars@inedivim.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο