Εκπαιδευτικό σεμινάριο
23-29 Μαρτίου 2020 | Hattingen, Γερμανία

Στόχος του σεμιναρίου είναι να στηρίξει τους youth worker και να τους παρέχει τις δεξιότητες που χρειάζονται για τη διαπροσωπική συνεργασία τους με νέους.

Αισθάνθηκες ποτέ μπερδεμένος σχετικά με τον ρόλο σου στη συνεργασία σου με νέους; Νιώθεις ότι σε βλέπουν ως καθοδηγητή, μέντορα ή δάσκαλο; Μπορείς να συνεργαστείς με ομάδες, αλλά αντιμετωπίζεις δυσκολίες όταν δουλεύεις με τον κάθε νέο ξεχωριστά;

Εάν σου συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για εσένα!

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα

Στις δράσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απευθύνονται στη νεολαία, οι άνθρωποι που εργάζονται με και για νέους και οι εκπαιδευτές είναι απολύτως απαραίτητο να μπορούν όχι μόνο να δουλεύουν σε ομάδες αλλά και να υποστηρίζουν μεμονωμένα τον κάθε νέο κατά τη διάρκεια της μαθησιακής, επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης.

Αν και ο διαπροσωπικός διάλογος είναι η κατεξοχήν φυσική μορφή επικοινωνίας, για τους ανθρώπους που εργάζονται για και με νέους έχει γίνει πλέον επαγγελματική απαίτηση. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθρωποι που εργάζονται με και για νέους αισθάνονται ότι χρειάζονται εξάσκηση για να υποστηρίξουν όσο το δυνατόν καλύτερα τους νέους κατά τη διάρκεια της προσωπικής εξέλιξης και της μαθησιακής διαδικασίας.

Τι σημαίνει “One 2 One”

Η έκφραση “One 2 One” είναι λογοπαίγνιο. Κατά λέξη σημαίνει πρόσωπο με πρόσωπο ενώ, παράλληλα, δηλώνει τη διαπροσωπική σχέση στην οποία εστιάζει το σεμινάριο.

Στόχος και αντικείμενο του σεμιναρίου

Κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των ανθρώπων που εργάζονται με και για νέους και ο εφοδιασμός τους με τις απαραίτητες δεξιότητες για να λειτουργήσει μια διαπροσωπική σχέση με νέους, με σκοπό τη στήριξη της μαθησιακής διαδικασίας και της προσωπικής εξέλιξης.

Συγκεκριμένα, στόχος είναι:

Διαδικασία μάθησης και πρόγραμμα σεμιναρίου

Για να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες την εμπειρία της υποστήριξης κατά την ατομική διαδικασία μάθησης, πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές συζητούν μεταξύ τους.

Σε ποιον απευθύνεται το σεμινάριο

Στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος επαγγελματίες και εθελοντές που εργάζονται για και με νέους, όπως αρχηγοί ομάδων νέων, εκπαιδευτές νέων, μέντορες, εκπαιδευτικοί. Απαραίτητα πρέπει να:

Γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του προγράμματος “One 2 One” – supporting learning face-to-face του Salto.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως 31 Ιανουαρίου 2020.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314435, Καραμέτου Παναγιώτα.

Email: tcaseminars@inedivim.gr

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο