Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “IC LAB – Intercultural Learning for Absolute Beginners”
20-24 Μαΐου 2019, Όσλο, Νορβηγία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Νορβηγίας ανακοινώνουν ότι 20-24 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Νορβηγία με τίτλο : “ IC LAB – Intercultural Learning for Absolute Beginners ”.

Ένα crash course σχετικά με την έννοια της διαπολιτισμικής μάθησης για τους youth workers χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο διεθνές youth work.

Θέλετε να κάνετε τη δουλειά σας στο youth work πιο ουσιαστική; Περισσότερο συνδεδεμένη με τον πραγματικό κόσμο; Είστε λίγο μπερδεμένοι ή βαρεθήκατε με όλη αυτή τη συζήτηση για “αυξανόμενη ποικιλομορφία” και αναρωτιέστε πώς να αυξήσετε τις ικανότητές σας για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων στο youth work (συμπεριλαμβανομένου της μετάβασης σε διεθνείς ανταλλαγές και τέτοια πράγματα);

Τότε αυτό το training course είναι για σας! Ίσως ακόμα να ανακαλύψετε γιατί και πότε οι Νορβηγοί θα μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα του υποβρυχίου τους!!

Στόχοι του training course:
• Εισαγωγή και εργασία με έννοιες της διαπολιτισμικής μάθησης.
• Έμπνευση των youth workers να κάνουν διεθνή και διαπολιτισμική εργασία για τη νεολαία.
• Eνθάρρυνση των youth workers να ανακαλύψουν το Erasmus+.
• Παρότρυνση των youth workers να αποκτήσουν διαπολιτισμικές ικανότητες.

Η ομάδα των εκπαιδευτών θα πραγματοποιήσει δύο online συναντήσεις πριν από το training course- οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν ποιο θα μπορούν να παρακολουθήσουν. Αυτό δίνει την ευκαιρία να απογειώσουν τις επιθυμίες τους, να συναντήσουν περίπου τους μισούς συνταξιδιώτες τους και να οικοδομήσουν τα θεμέλια αυτής της βραχυπρόθεσμης μαθησιακής κοινότητας. Και ίσως να έχουν και κάποιας μορφής διασκέδαση!

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν στο 100% από την Εθνική Υπηρεσία της Νορβηγίας, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/ic-lab-intercultural-learning-for-absolute-beginners.7904/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 10 Απριλίου 2019.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο