Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Replay : Take a step back to take a step forward”
29 Μαΐου- 3 Ιουνίου 2019, Μπάρι, Ιταλία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Ιταλίας, ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Μπάρι της Ιταλίας, με τίτλο : “ Replay : Take a step back to take a step forward ”.

Ο κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι να εντοπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι youth workers και οι εκπαιδευτικοί στην καθημερινή ζωή με τους νέους τους. Σκοπός είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων, βάσει του μοντέλου ικανοτήτων του ETS για τους youth workers. Το πρόγραμμα θα παρακολουθεί τις ανάγκες των συμμετεχόντων σύμφωνα με τις προγραμματισμένες δραστηριότητες και ταυτόχρονα θα προκαλέσει στους συμμετέχοντες να διευρύνουν τα δικά τους εργαλεία, με βάση τον τρόπο που βιώνουν τη μάθησή τους.

Γιατί “Replay”;

Έχετε σκεφτεί ποτέ μια κατάσταση στη ζωή σας, την οποία θα θέλατε να επαναλάβετε; Όχι απαραίτητα επειδή θέλετε να το αλλάξετε, αλλά επειδή θα θέλατε πραγματικά να εξετάσετε όλες τις λεπτομέρειες και πιθανώς να δείτε τον εαυτό σας από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Δεδομένου ότι οι μηχανές του χρόνου δεν έχουν επινοηθεί ακόμα, σκεφτήκαμε να προσφέρουμε ένα χώρο εκπαίδευσης με την ευκαιρία να αναπαράγουμε καταστάσεις που συμβαίνουν συχνά στην επαγγελματική ζωή.

Στόχοι:

-Η αναγνώριση των προκλήσεων όταν εργάζεσαι με τη νεολαία.
– Η διερεύνηση του μοντέλου ικανοτήτων του ETS για τους εργαζόμενους σε θέματα νεολαίας
– Παροχή πρακτικών εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν από τους youth workers κατά την παροχή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων
– H αναγνώριση της εκπαιδευτικής αξίας των μη τυπικών δραστηριοτήτων και η ενδυνάμωση των youth workers.
– Η παροχή της δυνατότητας στους διάφορους παράγοντες της εκπαίδευσης να ανταλλάσσουν εμπειρίες και καλές πρακτικές.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε youth workers, youth leaders, συμβούλους εθελοντισμού (volunteering mentors), δάσκαλους, εκπαιδευτικούς).

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν στο 100% από την Εθνική Υπηρεσία της Ιταλίας, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/replay-take-a-step-back-to-take-a-step-forward.7849/.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 25 Μαρτίου 2019.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr

Επισυναπτόμενα Αρχεία:

Μετάβαση στο περιεχόμενο