Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “DIG-IT up!”
13-18 Μαΐου 2019, Κύπρος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Κύπρου, ανακοινώνουν ότι 13-18 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κύπρο, με τίτλο : “ DIG-IT up!”.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η παροχή ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων και η αναζήτηση δημιουργικών τρόπων συνδυασμού αναλογικών και υπαίθριων δραστηριοτήτων στον τομέα της νεολαίας με ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τους νέους μέσω μιας πρακτικής προσέγγισης και εμπειρίας.

Οι νέοι ασχολούνται όλο και περισσότερο με την τεχνολογία, το διαδίκτυο και τις κινητές συσκευές. Τις περισσότερες φορές παρακολουθούν βίντεο, ακούν μουσική και έχουν πλήρη πρόσβαση με τους φίλους τους. Θεωρούν τους εαυτούς τους κυρίως ως καταναλωτές ψηφιακών μέσων, αλλά όχι τόσο ως δημιουργούς ψηφιακού υλικού, παρόλο που χιλιάδες φωτογραφίες τοποθετούνται στο Instagram και μικρές ταινίες μοιράζονται καθημερινά.

Οι ενήλικες φοβούνται ότι οι νέοι χάνουν το χρόνο τους, την επαφή τους με τον «πραγματικό» κόσμο και την κοινωνικές ικανότητες, ενώ κοιτάζουν τις οθόνες τους. Πολλοί ενήλικες δυσκολεύονται να κατανοήσουν ή να εκτιμήσουν τις ψηφιακές δεξιότητες που έχουν οι νέοι και το κίνητρό τους να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι. Αυτό συχνά οδηγεί τους ενήλικες στην απαγόρευση ψηφιακών συσκευών κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, αποκλείοντας την γνωριμία με νέα ψηφιακά εργαλεία και συχνά έρχονται σε σύγκρουση με τους νέους.

Με αυτό το σεμινάριο προτείνουμε λύσεις που να εκτιμούν τις ανάγκες των ενηλίκων και των νέων και να υποστηρίζουν την επικοινωνία μεταξύ τους, αναζητώντας τρόπους με τους οποίους οι youth workers συνεχίζουν την πορεία τους με τους «ψηφιακούς νέους» και περιλαμβάνουν τις ψηφιακές συσκευές στη δουλειά τους, ως αναπτυξιακό εργαλείο για την προώθηση της ψηφιακής δημιουργικότητας.

Στόχοι:

• Να δοκιμάσετε δημοφιλή ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εργασία για τους νέους με επίκεντρο τις υπαίθριες δραστηριότητες,
• Να ανακαλύψετε την έννοια της ψηφιακής εργασίας για τη νεολαία (digital youth work),
• Να μοιραστείτε τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές της εργασίας για τους νέους που σχετίζονται με την ψηφιακή πραγματικότητα,
• Να αναπτύξετε δημιουργικές ψηφιακές δραστηριότητες και ιδέες για προγράμματα για τη νεολαία.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Κύπρου στο 100%, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/dig-it-up.7762/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 13 Φεβρουαρίου 2019.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο