Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “ONE 2 ONE- supporting learning face-to-face Training course”
27 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2019, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Ουγγαρίας ανακοινώνουν ότι 27 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, με τίτλο : “ ONE 2 ONE- supporting learning face-to-face Training course ”.

Έχετε αισθανθεί ποτέ σύγχυση σχετικά με το ρόλο σας με τους νέους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε; Σας βλέπουν ως εκπαιδευτή; μέντορα; παιδαγωγό; Μπορείτε να συνεργαστείτε με ομάδες, αλλά δυσκολεύεστε να εργαστείτε με άτομα; Ναι;

Τότε αυτό το σεμινάριο είναι για εσάς! Σε πολλούς τομείς του προγράμματος Erasmus +: Νεολαία σε Δράση, οι άνθρωποι που εργάζονται για τη νεολαία και οι εκπαιδευτές καλούνται όλο και περισσότερο να μπορούν όχι μόνο να συνεργάζονται με ομάδες νέων αλλά και να βρίσκονται δίπλα στους νέους μέσω των διαφόρων διαδικασιών μάθησης, επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης. Παρόλο που ο διάλογος ένας προς έναν μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής και φυσική μορφή επικοινωνίας, για αυτούς που δραστηριοποιούνται με τη νεολαία έχει γίνει και επαγγελματική απαίτηση. Ως εκ τούτου, πολλοί youth workers αισθάνονται ότι χρειάζονται κατάρτιση για να υποστηρίξουν κατάλληλα τους νέους μέσω της ατομικής τους ανάπτυξης και μαθησιακών διαδικασιών.

Τι είναι το “One 2 One”; Το “One 2 One” είναι ένα μικρό παιχνίδι με λέξεις. One 2 One σημαίνει πρόσωπο με πρόσωπο, δηλαδή η ατομική σχέση, την οποία εστιάζουμε στο σεμινάριο.

Στόχοι και σκοποί αυτού του εκπαιδευτικού σεμιναρίου : Ο κύριος στόχος είναι να ενδυναμώσει και να εξοπλίσει τους youth workers με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να εργαστούν σε μια σχέση One 2 One με τους νέους για να υποστηρίξουν τις διαδικασίες μάθησης και ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, επιδιώκουμε:

– Να διερευνήσουμε τι σημαίνει “υποστήριξη μάθησης” στις σχέσεις ενός προς έναν.
– Να ασκήσουμε διαφορετικές “one 2 one” υποστηρικτικές μαθησιακές μεθόδους και προσεγγίσεις .
– Να αναπτύξουμε την δεξιότητα της μύησης και της υποστήριξης του αυτό-στοχασμού σχετικά με τη μάθηση.
– Να προβληματιστούμε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η υποστήριξη της μάθησης μεμονωμένα και της μάθηση σε ομάδες αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
– Να ανταλλάξουμε πληροφορίες σχετικά με διάφορα είδη πλαισίων (από την τοπική εργασία για τους νέους έως τις διεθνείς κινητικότητες) και προσεγγίσεις όπως καθοδήγηση, εκπαίδευση και συμβουλευτική.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται με τη νεολαία, αρχηγούς ομάδων νέων, εκπαιδευτές νέων που έχουν εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους (είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε επίπεδο διεθνούς κινητικότητας), που έχουν κίνητρα για να βελτιώσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εργασία σε one 2 one σχέσεις , που μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά χρησιμοποιώντας αγγλικά και είναι πάνω από 18.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν στο 100% από την Εθνική Υπηρεσία της Ουγγαρίας, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/one-2-one-supporting-learning-face-to-face-training-course.7552/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 13 Νοεμβρίου 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr


Επισυναπτόμενα Αρχεία:

Μετάβαση στο περιεχόμενο