Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “Inclusive Volunteering in Social Enterprises Training course”,
10-14 Δεκεμβρίου 2018 | Γλασκώβη, Ηνωμένο Βασίλειο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με τις Εθνικές Υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας ,καθώς και το SALTO Inclusion & Diversity ανακοινώνουν ότι 10-14 Δεκεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Γλασκώβη του Ηνωμένου Βασιλείου, με τίτλο: “Inclusive Volunteering in Social Enterprises Training course”.

Η ομάδα των διοργανωτών θα ήθελε να δει περισσότερους νέους με λιγότερες ευκαιρίες να συμμετάσχουν σε προγράμματα εθελοντισμού. Το σεμινάριο αυτό συγκεντρώνει τις κοινωνικές επιχειρήσεις, τους νέους και τους εθελοντικούς οργανισμούς για την προώθηση του εθελοντισμού χωρίς αποκλεισμούς.

Είστε μια κοινωνική επιχείρηση που θα ήθελε τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη αφοσιωμένων εθελοντών ώστε να υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα ή την ανάπτυξή σας; Έχετε εμπειρία με άτομα με ειδικές ανάγκες όπως αναπηρία, κοινωνικά θέματα, ειδικές ανάγκες, ψυχικές προκλήσεις ή οργανωτικό περιβάλλον που θα μπορούσε να καλωσορίσει νέους με ανάλογες ανάγκες; Ίσως να είστε έμπειροι με τον εθελοντισμό αλλά χρειάζεστε περισσότερους εταίρους που μπορούν να φιλοξενήσουν αυτούς τους νέους; Ή ίσως απλά θέλετε να κάνετε μια διαφορά στις ζωές των νέων.

Αν ναι, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για εσάς!

Με αυτή τη δραστηριότητα, θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τις οργανώσεις της «κοινωνικής οικονομίας» με τον τομέα της νεολαίας για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες, τα πλεονεκτήματα και τις ανησυχίες της ύπαρξης ενός Ευρωπαίου Εθελοντή σε ένα σχέδιο κοινωνικής επιχείρησης.

Επίσης, ένα νέο πλαίσιο για δραστηριότητες εθελοντισμού στον τομέα της νεολαίας, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (ESC), αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη του έτους. Αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε το ESC.

Γενικός στόχος του σεμιναρίου είναι να γίνουν γνωστά τα ευρωπαϊκά προγράμματα εθελοντισμού σε οργανώσεις κοινωνικών επιχειρήσεων, να ενθαρρυνθούν οι οργανώσεις νεολαίας να συνεργαστούν με τις κοινωνικές επιχειρήσεις και να στηρίξουν προγράμματα ποιότητας και βιώσιμης εθελοντικής εργασίας για νέους με λιγότερες ευκαιρίες.

Το “Inclusive Volunteering in Social Enterprises Training course” απευθύνεται σε μέλη του προσωπικού / εθελοντές των κοινωνικών επιχειρήσεων και των οργανώσεων «κοινωνικής οικονομίας» που μπορούν να εργαστούν για την ένταξη ή απευθείας με τους νέους με λιγότερες ευκαιρίες και σε όσους δραστηριοποιούνται σε θέματα νεολαίας και ασχολούνται άμεσα με νέους με λιγότερες ευκαιρίες. Ακόμα, απευθύνεται σε άτομα που εμπλέκονται σε εθελοντικές οργανώσεις ή οργανώσεις για την ένταξη.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου στο 100%, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τους στόχους, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/inclusive-volunteering-in-social-enterprises-training-course.7440/.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 3 Σεπτεμβρίου 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr.

Μετάβαση στο περιεχόμενο