Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “ EUtopia? Diversity in Changing Europe – Creative youth work lab for rethinking diversity solutions ”
8-14 Σεπτεμβρίου 2018, Κόσοβο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Λετονίας, ανακοινώνουν ότι 8-14 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Κόσοβο με τίτλο : “ EUtopia? Diversity in Changing Europe – Creative youth work lab for rethinking diversity solutions”.

Εάν είστε έτοιμοι να βουτήξετε βαθιά στο νόημα της διαφορετικότητας και να αλλάξετε τις πρακτικές της εργασίας για τη νεολαία (youth work) τότε το σεμινάριο EUtopia είναι για σας!

Έχετε ακούσει ποτέ ότι η διαφορετικότητα είναι απαραίτητη για μια ειρηνική ευημερούσα κοινωνία; Έχει πει κάποιος ότι έχει παρατραβήξει; Ή ότι αυτή η πολυμορφία είναι αδύνατη και περιττή; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί εάν αυτό είναι αλήθεια; Όταν όλα μοιάζουν να αλλάζουν τόσο γρήγορα και συχνά όπως φαίνεται προς το χειρότερο, πώς συνεργάζεστε με τους νέους για να βγάλετε άκρη με όλα αυτά;

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου γνωρίζατε τουλάχιστον μερικές από τις απαντήσεις. Ή ένας κόσμος όπου οι άνθρωποι θα έκαναν αυτές τις ερωτήσεις. Ή ένας κόσμος όπου θα έχετε χρόνο να κάνετε ερωτήσεις και να σκεφτείτε τις απαντήσεις.

Στόχος της 6μηνης αυτής δραστηριότητας είναι να προσφέρει σε όσους εργάζονται με νέους μια ευκαιρία να διερευνήσουν τις πολύπλοκες και διαφορετικές πραγματικότητες των νέων σε μια μεταβαλλόμενη Ευρώπη, καθώς και να προετοιμαστούν για να ανταποκριθούν καλύτερα σε αυτές τις πραγματικότητες εφαρμόζοντας μια βασισμένη σε αξίες προοπτική της διαφορετικότητας και αναδιαμορφώνοντας τις πρακτικές τους για τη νεολαία.

Το σεμινάριο αποτελείται από τέσσερις δραστηριότητες:
• 1ο μέρος: Home Lab for Introduction – Διαδικτυακή διαδικασία μάθησης αποτελούμενη από 24 ώρες ατομικής καθοδηγούμενης εργασίας από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο (οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να αφιερώσουν περίπου 3 ώρες την εβδομάδα για online εκμάθηση καθ ‘όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού).
• 2ο μέρος: Lab for Critical Analysis – προκλήσεις, διερεύνηση και ανάπτυξη εννοιών στο Κοσσυφοπέδιο από τις 8 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2018.
• 3ο μέρος: Piloting Lab for Creativity and Experimentation – προσωπικά εργαστήρια των συμμετεχόντων στις τοπικές τους κοινότητες.
• 4ο μέρος: Designing Lab: Εργαστήριο για εργαλεία και προσεγγίσεις στη Λετονία, από τις 9 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2018.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όλους όσους εργάζονται επαγγελματικά με τους νέους. Οποιαδήποτε προηγούμενη συμμετοχή σε θέματα διαφορετικότητας θα αποτελέσει πλεονέκτημα.

Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες καλούνται να λάβουν μέρος σε όλα τα μέρη του σεμιναρίου.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν στο 100% από την Εθνική Υπηρεσία της Λετονίας, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/eutopia-diversity-in-changing-europe-creative-youth-work-lab-for-rethinking-diversity-solutions.7362/.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 24 Ιουνίου 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο