Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “ Sports as a tool for education and inclusion ”
24-29 Σεπτεμβρίου 2018, Ναβάρρα, Ισπανία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Ισπανίας, ανακοινώνουν ότι 24-29 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Ναβάρρα της Ισπανίας με τίτλο : “ Sports as a tool for education and inclusion ”.

Ο αθλητισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις κοινωνίες μας και μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό εργαλείο στην εργασία για τη νεολαία. Αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διερευνήσει τις διάφορες δυνατότητες του αθλητισμού ως εργαλείου για την εκπαίδευση και την ένταξη.

Οι διαφορετικές εκπαιδευτικές πρακτικές του αθλητισμού μπορούν να είναι πολύ καλές και αποτελεσματικές για να μεταδώσουν αξίες αλληλεγγύης, διαφορετικότητας, συμμετοχής και πολιτιστικής συνείδησης. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις κοινωνίες μας ο συνδυασμός μιας υγιούς σωματικής δραστηριότητας με την κοινωνική και πολιτιστική κληρονομιά και την ποικιλομορφία. Ο αθλητισμός μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την εκπαίδευση και την ένταξη στην εργασία με τους νέους επειδή μπορεί να δώσει κίνητρο και να προκαλέσει το ενδιαφέρον. Μπορεί να δημιουργήσει μια γέφυρα μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων και καλύτερη αμοιβαία κατανόηση και διάλογο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε youth workers (άτομα που εργάζονται για τη νεολαία), youth leaders (αρχηγούς ομάδων νέων) και trainers (εκπαιδευτές νέων).

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν στο 100% από την Εθνική Υπηρεσία της Ισπανίας, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/sports-as-a-tool-for-education-and-inclusion.7348/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 31 Ιουλίου 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr

 


 

Επισυναπτόμενα Αρχεία:

Μετάβαση στο περιεχόμενο