Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “ International Youth Work in Rural Organisations ”
10-14 Ιουνίου 2018, Youth Centre Marttinen, Virrat, Φινλανδία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Φινλανδίας, ανακοινώνουν ότι 10-14 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Φινλανδία με τίτλο : “ International Youth Work in Rural Organisations”.

Για τις μικρές οργανώσεις στις αγροτικές περιοχές αποτελεί πρόκληση η εύρεση ανθρώπινου δυναμικού για τη διοργάνωση διεθνών προγραμμάτων για τη νεολαία. Αυτή η επίσκεψη μελέτης δείχνει καλές πρακτικές σε μια περιοχή στη Φινλανδία. Οι αγροτικές περιοχές μπορούν να είναι και διεθνείς!

Η επίσκεψη μελέτης θα συγκεντρώσει youth workers από πόλεις μικρής κλίμακας, αγροτικές περιοχές και μικρά χωριά για να δουν τις φινλανδικές καλές πρακτικές που βοηθούν την ύπαιθρο να δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο.

Θα έχουμε ένα «σταθμό βάσης» περίπου στο κέντρο της περιοχής που εξερευνούμε. Από εκεί θα κάνουμε επισκέψεις σε χωριά και άλλα μικρά μέρη και θα δούμε τι είδους πρακτικές οι youth workers πρέπει να μεταδώσουν στους νέους τους για να έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την ποικιλομορφία και την Ευρώπη σε διάφορα σχέδια.

Θα γνωρίσουμε επίσης τους συμμετέχοντες οργανισμούς και θα δημιουργήσουμε επαφές μεταξύ των συμμετεχόντων. Μπορούμε να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε ιδέες για προγράμματα και να δούμε πώς να προχωρήσουμε αργότερα με τις ιδέες που θα έχουμε αναπτύξει. Θα επικεντρωθούμε περισσότερο σε σχέδια ανταλλαγής νέων (youth exchanges) και Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Youth workers, Youth leaders, Project managers και ενήλικες που εργάζονται άμεσα με νέους και οι οποίοι προέρχονται από αγροτικές περιοχές.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν στο 100% από την Εθνική Υπηρεσία της Φινλανδίας, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/Youth.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/international-youth-work-in-rural-organisations.7313/.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 16 Μαΐου 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο