Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “YOCOMO – 1st pilot course for youth workers based on the ETS competence model for youth workers to work internationally”
4-10 Ιουνίου 2018, Ρώμη, Ιταλία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Ιταλίας, ανακοινώνουν ότι 4-10 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Ιταλία με τίτλο : “ YOCOMO – 1st pilot course for youth workers based on the ETS competence model for youth workers to work internationally”.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτό το πρώτο πιλοτικό σεμινάριο κατάρτισης που βασίζεται και διαρθρώνεται γύρω από το μοντέλο ικανοτήτων ETS (European Training Strategy) για youth workers που εργάζονται σε διεθνές επίπεδο, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Κατάρτιση (ETS) από το SALTO T & C RC.
Αν…
– είσαι youth worker και έχεις ήδη εμπειρία σε διεθνείς κινητικότητες, αλλά θέλεις να αναπτύξεις περαιτέρω τις ικανότητές σου,
– ενδιαφέρεσαι να εργαστείς με ένα μοντέλο ικανοτήτων και να βελτιωθείς σε αυτό και
– ψάχνεις μια μεγάλη ευκαιρία να συναντήσεις άλλους συναδέλφους και να μοιραστείτε, να ανταλλάξετε, να υποστηρίξετε και να εξελιχθείτε …
.. αυτό το σεμινάριο μπορεί να είναι για σένα!

Αυτό το πρώτο πιλοτικό σεμινάριο σκοπεύει κυρίως να προσφέρει σε youth workers
α) χώρο για να προβληματιστούν και να ανταλλάξουν πρακτικές και
β) κατανόηση σχετικά με το μοντέλο ικανοτήτων, την προσέγγισή του και τους τομείς αρμοδιοτήτων του.

Ο κύριος σκοπός είναι να δοθεί στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να κάνουν περαιτέρω βήματα στην επαγγελματική τους πρακτική.

Τo πιλοτικό σεμινάριο σχεδιάστηκε για youth workers ή για όσους ασχολούνται με τη νεολαία σε τακτική βάση, συμμετέχοντας ενεργά σε δραστηριότητες με τους νέους και στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση παιδαγωγικών δραστηριοτήτων για τους νέους, ιδίως εκείνες που συνδέονται με την κινητικότητα των νέων. Ως συμμετέχων, θα σου ζητηθεί να κατευθύνεις τη δική σου εκμάθηση και να αυτο-αξιολογήσεις τις ικανότητές σου (στάση, δεξιότητες, γνώσεις και συμπεριφορές). Πρέπει να έχεις μια δομή που να σε στηρίζει (ΜΚΟ, σχολείο, δήμο, κέντρο νεότητας, κλπ.).

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν στο 100% από την Εθνική Υπηρεσία της Ιταλίας, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/Youth.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/yocomo-1st-pilot-course-for-youth-workers-based-on-the-ets-competence-model-for-youth-workers-to-work-internationally.7260/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 30 Απριλίου 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο