Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “MENTOR plus – Improving mentorship in EVS/volunteering activities”
28 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2018, Μολίνα (Μάλαγα), Ισπανία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Ισπανίας, ανακοινώνουν ότι 28 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Μολίνα της Ισπανίας με τίτλο : “ MENTOR plus – Improving mentorship in EVS/volunteering activities ”.

Ο γενικός στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι να αυξήσει την ποιότητα της καθοδήγησης στις δραστηριότητες EVS (Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας) / εθελοντισμού και να υποστηρίξει ενεργούς συμβούλους (νέους που συμμετέχουν ήδη σε ένα συνεχιζόμενο σχέδιο καθώς και έμπειρους μέντορες) για την περαιτέρω ανάπτυξη δεξιοτήτων που χρειάζονται ως μέντορες εντός των δραστηριοτήτων της ΕΕΥ και του εθελοντισμού.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες και οι εκπαιδευτές θα αναλογιστούν τους ρόλους, τις ευθύνες, τις ανάγκες και τις προκλήσεις των φορέων που εμπλέκονται στην καθοδήγηση, θα μοιραστούν εμπειρίες και θα επεξεργαστούν προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της καθοδήγησης στις διάφορες πτυχές της καθημερινής τους δραστηριότητας (στη στήριξη των εθελοντών για την ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινότητα, στην παροχή υποστήριξης στη διαδικασία μάθησης και στη διαδικασία του Youthpass, στην πρόληψη και διαχείριση συγκρούσεων).

Είσαι ενεργός ως μέντορας του EVS; Πρόκειται να γίνεις μέντορας στις δραστηριότητες ΕΕΥ / εθελοντισμού; Είσαι μέντορας σε δραστηριότητες ΕΕΥ εδώ και καιρό και αισθάνεσαι την ανάγκη να αναλογιστείς και να εκφράσεις το ρόλο σου, τις ευθύνες και τις προκλήσεις σου; Είσαι έτοιμος να μοιραστείς τις εμπειρίες σου, να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους και νέες πρακτικές και μεθόδους; Κάνε αίτηση τώρα!

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν στο 100% από την Εθνική Υπηρεσία της Ισπανίας, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/Youth.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/mentor-plus-improving-mentorship-in-evs-volunteering-activities.7149/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 8 Απριλίου 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr

Επισυναπτόμενα Αρχεία:

Μετάβαση στο περιεχόμενο