Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “Drop-In”
22-27 Μαΐου 2018, Λετονία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Λετονίας, ανακοινώνουν ότι 22-27 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Λετονία με τίτλο : “ Drop-In ”.

Αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων με τη νεολαία να υποστηρίξουν τη μαθησιακή διαδικασία, την κοινωνική ένταξη, την ενδυνάμωση και την κινητοποίηση των ατόμων που έχουν πιθανότητες να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ορισμένοι νέοι εγκαταλείπουν πρόωρα την εκπαίδευση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές αρνητικές επιπτώσεις, όπως η απογοήτευση, η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ανεργία, η φτώχεια και η κακή υγεία και, σε ακραίες περιπτώσεις, η εγκληματικότητα και η ριζοσπαστικοποίηση.

Για να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη μαθησιακή διαδικασία αυτών των νέων και να τονώσουν τα κίνητρά τους στην εκπαίδευση, τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι εργαζόμενοι για τη νεολαία χρειάζονται νέες εκπαιδευτικές μεθόδους, στρατηγικές και προσεγγίσεις περισσότερο ολοκληρωμένες και με επίκεντρο τον μαθητή. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να συμβάλουν στη δημιουργία του σωστού περιβάλλοντος, προκειμένου να διευκολύνουν και να ωθήσουν τους νέους να εκφράζουν τις ελπίδες τους, τους στόχους τους, τα όνειρα και τους τρόπους μάθησης που μπορούν να τους βοηθήσουν να βρουν το δρόμο τους στη σημερινή κοινωνία μέσω της εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και youth workers που εργάζονται με νέους ηλικίας 14 έως 18 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να επηρεάσουν τους μαθητές που είναι πιθανό να εγκαταλείψουν το σχολείο και να ενισχύσουν την καμπύλη μάθησης – είτε μέσα είτε έξω από το σχολείο – και που επιθυμούν να μοιραστούν και να μάθουν σε μια διεθνή ομάδα από ομοϊδεάτες.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν στο 100% από την Εθνική Υπηρεσία της Λετονίας, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/drop-in.7131/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 25 Μαρτίου 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr

Επισυναπτόμενα Αρχεία:

Μετάβαση στο περιεχόμενο