Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “TICTAC – Multilateral Training Course to support quality in youth worker mobility activities under Erasmus+ Youth in Action”
19-25 Μαρτίου2018, Βόννη, Γερμανία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Γερμανίας και το SALTO Training and Cooperation RC ανακοινώνουν ότι 19-25 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Βόννη της Γερμανίας, με τίτλο : “ TICTAC – Multilateral Training Course to support quality in youth worker mobility activities under Erasmus+ Youth in Action ”.

Το TICTAC είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που απευθύνεται σε εθελοντές και επαγγελματίες νέους και αρχηγούς ομάδων νέων (youth leaders) που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη διεθνή συνεργασία για να ενισχύσουν τις τοπικές αναπτυξιακές τους στρατηγικές σύμφωνα με τους στόχους των οργανώσεών τους. Το σεμινάριο TICTAC στοχεύει να υποστηρίξει τους συμμετέχοντες στο σχεδιασμό ποιοτικών έργων και να γίνουν πρωτοπόροι του προγράμματος Erasmus +: Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση.

Ο γενικός στόχος του TICTAC είναι να αναπτύξει τις ικανότητες των συμμετεχόντων για την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +: Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση, ως υποστηρικτικά μέτρα στην μακροπρόθεσμη στρατηγική ενός οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένοι στόχοι του σεμιναρίου είναι:
– η προώθηση του προγράμματος Erasmus +: Νεολαία σε δράση ως εκπαιδευτικό εργαλείο.
– η διερεύνηση του προγράμματος Erasmus +: Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιοτική διεθνή συνεργασία.
– η κατανόηση του ρόλου του προγράμματος Erasmus +: Νεολαία σε δράση στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης τοπικής στρατηγικής.
– η προσομοίωση των πρώτων βημάτων της διοργάνωσης ενός έργου στον τομέα της νεολαίας σε μια διεθνή ομάδα.
-η ανάπτυξη των ικανοτήτων του συμμετέχοντα στο σχεδιασμό διαδικασιών μη τυπικής εκπαίδευσης και διαπολιτισμικής μάθησης.
– η προώθηση της συμμετοχής των νέων και της ενεργού δράσης ως βασικά στοιχεία κατά το σχεδιασμό ενός ευρωπαϊκού σχεδίου.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Γερμανίας στο 100%, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/tictac-multilateral-training-course-to-support-quality-in-youth-worker-mobility-activities-under-erasmus-youth-in-action.6932/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι την 28 Ιανουαρίου 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr


Επισυναπτόμενα Αρχεία:

Μετάβαση στο περιεχόμενο