Το έργο αυτό περιελάμβανε μία δραστηριότητα – σεμινάριο με τίτλο «Mainstream Health ,Mainstream gender» που φιλοξενήθηκε και διοργανώθηκε από τον οργανισμό PENTHESILEIA στην Αθήνα, από τις 16 έως και τις 23 Φεβρουαρίου 2015, συγκεντρώνοντας 36 συμμετέχοντες νέους, youth workers , ηγέτες νέων, ακτιβιστές, συνεργάτες και εθελοντές από 10 Οργανώσεις εταίρων που δραστηριοποιούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα Δυτικά Βαλκάνια: Συγκριμένα , Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Αλβανία, Ιταλία, Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ και Ρουμανία.
Ο καθιστικός τρόπος ζωής, οι εθισμοί, η ανθυγιεινή διατροφή και οι ασθένειες εξακολουθούν να αποτελούν ενός είδος διάκρισης των γυναικών σε διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σημερινής Ευρώπης, ιδίως στις περιφέρειες που δεν εμπίπτουν στη νομοθεσία και τους κανονισμούς της ΕΕ. σύγχρονη Ευρώπη. Ως εκ τούτου, οι δραστηριότητες στο σεμινάριο επικεντρώθηκαν στον υγιεινό τρόπο ζωής των νέων, ιδιαίτερα των γυναικών στην Ευρώπη, και στην επιρροή της προώθησης της υγιεινής ζωής και της συμπεριφοράς των νέων στις κοινωνίες μας.
Οι στόχοι του έργου ήταν να δοθεί χώρος και χρόνος στις οργανώσεις νεολαίας που εργάζονται σε θέματα υγιεινής ζωής μεταξύ των νέων και του υγιεινού τρόπου ζωής να παρουσιάσουν το έργο τους, να επικεντρωθεί η συζήτηση στην κατάσταση της υγείας σε διαφορετικές πραγματικότητες της Ευρώπης και να υπάρξει προβληματισμός για τη διάσταση του φύλου στην υγεία, να εξερευνήσουν διαφορετικές τεχνικές ως μέσο προώθησης θετικών παραγόντων υγιεινού τρόπου ζωής όσον αφορά την καλύτερη επικοινωνία με τους νέους, ιδίως τα κορίτσια, η προώθηση της μελλοντικής συνεργασίας και της συμμετοχής των νέων στη διαδικασία δημιουργίας καλύτερων προσεγγίσεων προς τη νεολαία, ο προβληματισμός σχετικά με θέματα ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας και προγραμμάτων ισότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η δημιουργία και διεξαγωγή δραστηριοτήτων παρακολούθησης προκειμένου να επηρεαστούν τα ζητήματα περιθωριοποίησης των γυναικών και των κοριτσιών και να αντικατασταθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός με την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην υγειονομική περίθαλψη και η ανταλλαγή παραδειγμάτων ορθής πρακτικής.
Το έργο είχε σα σκοπό επίσης να επηρεάσει και να επιτύχει τη βελτίωση των επιπτώσεων στην ποιότητα των συστημάτων υποστήριξης για δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση των νέων, ιδιαίτερα των νέων γυναικών σε θέματα υγείας. Παρείχε επίσης χώρο, χρόνο, ευκαιρίες και ευκαιρίες για διαπολιτισμικό διάλογο και ενθάρρυνση μελλοντικής διακρατικής συνεργασίας και κοινών δραστηριοτήτων σχετικά με τα κύρια θέματα που προέκυψαν από τα εργαστήρια και τις συνεδριάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τη καθοδήγηση ειδικών.
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου μας χρησιμοποιήθηκαν προγραμματισμένες μη τυπικές και ανεπίσημες εκπαιδευτικές μεθόδοι ώστε να διευκολυνθεί η παροχή πληροφόρησης και ανταλλαγή απόψεων. Οι συμμετέχοντες δραστηριοποιήθηκαν σε ατομική και ομαδική εργασία, συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια, παρουσιάσεις , θεατρικές παραστάσεις, αναλύσεις, περιλήψεις και με τη χρήση της τεχνολογίας εξίσου .