Εκπαιδευτικό σεμινάριο/ Συνέδριο
Ready for World – Tools to guide young people in their future life
12-15 Σεπτεμβρίου 2017 | Ελσίνκι, Φιλανδία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/τομέας Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Φιλανδίας, ανακοινώνουν ότι στις 12-15 Σεπτεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι εκπαιδευτικό σεμινάριο, με τίτλο: “ Ready for World – Tools to guide young people in their future life”.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να διερευνήσει «Το μέλλον των νέων» και να απαντηθούν ερωτήσεις όπως: Ποιες είναι οι τρέχουσες τάσεις και πόσο ο κόσμος και οι ζωές μας θα επηρεαστούν από αυτές; Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι; Πώς μπορούν οι τομείς των youth work και youth information να βοηθήσουν τους νέους να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις προκλήσεις; Ποιες καλές πρακτικές εφαρμόζονται ήδη στην Ευρώπη;

Το σεμινάριο θα συμπεριλαμβάνει επίσης κι ένα tool fair στο οποίο θα μπορέσουν οι συμμετέχοντες να μοιραστούν μεταξύ τους καλές πρακτικές. Το tool fair θα είναι βασισμένο στο να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την κινητικότητα των νέων, την παγκοσμοιοποίηση, την καθημερινότητα μέσα από τα ψηφιακά μέσα, την απασχόληση, την καριέρα κα.

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Νεολαίας οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να δικτυωθούν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Το tool fair θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τα πιο επιτυχημένα εργαλεία και πρακτικές τους σχετικά με την παροχή πληροφόρησης και καθοδήγησης σε Ευρωπαϊκά ζητήματα. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε διαλέξεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια και επισκέψεις εργασίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε έμπειρους youth workers και επαγγελματίες συμβουλευτικής και καθοδήγησης νέων.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο, η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus +/τομέας Νεολαία καλύπτει το 95% των μετακινήσεων, ενώ το κόστος διαμονής και διατροφής καλύπτεται από την Εθνική Υπηρεσία της Φιλανδίας.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/ready-for-world-tools-to-guide-young-people-in-their-future-life.6538/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου 2017.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Νατασα Δεδούση ή/και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr.

Μετάβαση στο περιεχόμενο