Εκπαιδευτικό σεμινάριο
DIG-IT up! Training course on including digital tools in Youth work, the basics of digital youth work
20-27 Μαρτίου 2017, TBD , Ιταλία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/τομέας Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Ιταλίας, ανακοινώνουν ότι στις 20-27 Μαρτίου 2017, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Ιταλία, με τίτλο: “DIG-IT up! Training course on including digital tools in Youth work, the basics of digital youth work”.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρέχει νέες γνώσεις και δεξιότητες στους συμμετέχοντες και να βρεθούν δημιουργικοί τρόποι για το πώς μπορούν να συνδυαστούν οι παραδοσιακές με τις υπαίθριες δραστηριότητες στον τομέα της νεολαίας με ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τους νέους.

Παρόλο που οι νέοι κάνουν χρήση όλο και περισσότερο της τεχνολογίας, του ιντερνέτ και των φορητών συσκευών, θεωρούν τους εαυτούς τους περισσότερο καταναλωτές των ψηφιακών μέσων και όχι δημιουργούς ψηφιακού περιεχομένου.

Από την άλλη πλευρά, οι ενήλικες θεωρούν ότι οι νέοι χάνουν την επαφή τους με τον «πραγματικό» κόσμο και δεν αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Επιπλέον, τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις ικανότητες των νέων γύρω από την ψηφιακή τεχνολογία και την επιθυμία τους να βρίσκονται συνεχώς online.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προταθούν λύσεις οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες τόσο των νέων οι οποίοι κάνουν συχνή χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας όσο και των ενηλίκων οι οποίοι χρησιμοποιούν περισσότερο παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας ώστε να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ τους αναζητώντας τρόπους με τους οποίους όσοι εργάζονται με νέους να συμπεριλάβουν στην καθημερινή τους εργασία την ψηφιακή τεχνολογία ως αναπτυξιακό εργαλείο για την προώθηση της ψηφιακής δημιουργικότητας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες:

 

Προφίλ συμμετεχόντων:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας (youth workers), σε επικεφαλής ομάδων νέων (youth leaders) και σε εκπαιδευτές νέων που

Η γλώσσα του σεμιναρίου είναι η αγγλική.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο, η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus +/τομέας Νεολαία καλύπτει το 95% των μετακινήσεων, ενώ το κόστος διαμονής και διατροφής καλύπτεται από την Εθνική Υπηρεσία της Ιταλίας.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/dig-it-up-training-course-on-including-digital-tools-in-youth-work-the-basics-of-digital-youth-work.6251/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Νατάσα Δεδούση. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr.

Επισυναπτόμενα Αρχεία:

Μετάβαση στο περιεχόμενο