Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Strategic Partnerships Plus- A plus for non-discrimination in Europe», στη Ρουμανία
22 Νοεμβρίου – 02 Δεκεμβρίου 2016
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus + για τη Νεολαία ανακοινώνει τη διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου, στο Βουκουρέστι, Ρουμανία, στις 22 Νοεμβρίου – 02 Δεκεμβρίου 2016, από την Εθνική Υπηρεσία της Ρουμανίας, με τίτλο “ Strategic Partnerships Plus- A plus for non-discrimination in Europe”.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας τριών ημερών, με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων διατομεακών στρατηγικών συμπράξεων, προκειμένου να υποβληθούν στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 2 (κατά τις περιόδους υποβολής αιτήσεων του έτους 2017). Οι συμμετέχοντες θα καταρτιστούν στη συμπλήρωση επιτυχημένων αιτήσεων ενώ ταυτόχρονα θα συμμετέχουν σε ένα σεμινάριο δημιουργίας επαφών. Στο σεμινάριο καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από σχολεία, οργανισμούς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, δημόσιους οργανισμούς και δημόσιες αρχές, οργανώσεις νεολαίας, ΜΚΟ, επιχειρήσεις, κ.λπ.

Η θεματική του σεμιναρίου θα είναι η εξάλειψη των διακρίσεων και η καμπάνια/εκστρατεία κατά της ρητορικής μίσους και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν σε σχέδια στρατηγικών συμπράξεων. Το Πρόγραμμα Erasmus+ παρέχει τόσο το πλαίσιο όσο και τα κατάλληλα εργαλεία για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και κάθε άλλης μορφής κοινωνικού αποκλεισμού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους τομείς του Προγράμματος Erasmus + που είναι επιλέξιμοι για στρατηγικές συμπράξεις: εκπαίδευση, κατάρτιση και νεολαία και καλούνται να συμμετάσχουν άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας, συνοδοί ομάδων νέων, διαχειριστές σχεδίων, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής νεολαίας.

Στόχοι σεμιναρίου:

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Ρουμανίας στο 100%, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Παρακαλούνται, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο αυτό, να βρουν περαιτέρω πληροφορίες και να υποβάλουν την αίτησή τους στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/strategic-partnerships-plus-a-plus-for-non-discrimination-in-europe.6010/, το αργότερο μέχρι την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314460, κ. Νόρα Τσιριγώτη. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο