Λίγα Λόγια για εμένα: Με πάθος για τη μη τυπική μάθηση!
Όντας συμμετέχων, εθελοντής, εργαζόμενος της νεολαίας και τώρα εκπαιδευτής εκτιμώ τη διαδικασία της μάθησης από διάφορες πλευρές. Ξεκίνησα το ταξίδι μου στο τομέα της μη τυπικής εκπαίδευσης ως συμμετέχων νέος με λιγότερες ευκαιρίες. Έτσι, η πεποίθησή μου είναι ότι μια καλή εκπαιδευτική μέθοδος δεν περιλαμβάνει την πλειοψηφία, αλλά όλους τους συμμετέχοντες. Συνέχισα ως εθελοντής EVS για 9 μήνες στην Τουρκία (2009-2010), μέντορας ΕVS (2011-2012) και EVS coordinator(2011-2014). Από το 2012 η ενασχόληση μου με τη μη τυπική μάθηση γίνεται πλέον από τον ρόλο του εκπαιδευτή ενώ συμμετείχα και στο ετήσιο Training of Trainers Erasmus+ Youth 2014/2015.
Από το Α για να φτάσουμε έως το Ω θα πρέπει να περάσουμε 24 γράμματα. Έτσι και σε κάθε μαθησιακή διαδικασία, υπάρχουν βήματα. Η δουλειά μου? Να δημιουργώ το πλαίσιο μέσα στο οποίο τα βήματα αυτά γίνονται σαφή και διασκεδαστικά για όλους! Μαζί με τιςέξι ικανότητες ενός εκπαιδευτή νέων, καλλιέργησα και μια έβδομη αυτή της διασκεδαστικής μάθησης, χτίζοντας μια εκπαιδευτική ταυτότητα “serious fun learning” .
Από το 2012 έως σήμερα υπήρξα βασικός εκπαιδευτής και συντονιστής σε περισσότερα από 40 προγράμματα σε χώρες της ΕΕ και γείτονες χώρες της ΕΕ. Δημιουργός και βασικός εκπαιδευτής του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κάτι Παίζει με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», το οποίο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής υλοποιείται σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού από το 2014. Ενεργός στην χάραξη πολιτικής για νέους σε επίπεδο ΕΕ, ήμουν συντονιστής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο European Youth Work Convention (Απρίλης 2014/Βρυξέλλες) και επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Διαρθρωμένου Διαλόγου που έλαβε μέρος στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νεολαίας στο πλαίσιο των τελευταίων τριών προεδριών της ΕΕ.
Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά
Τομείς Εξειδίκευσης: Ένταξη, πολιτικές νεολαίας, ειρηνική επίλυση διαφορών, δομημένος διάλογος, Ανθρώπινα Δικαιώματα / Δικαιώματα νέων / LGBT, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία/εθελοντισμός,
Σχεδία όπου η Μη Τυπική συναντά την Τυπική Εκπαίδευση, Καινοτόμα σχέδια όπου οι παραδοσιακές μέθοδοι μη τυπικής μάθησης συνδυάζονται με νέες τεχνολογίες και outdoor activities.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Email: systemandg@gmail.com
Τηλέφωνο:
Salto Profile: http://systemandg.weebly.com/argyris-choulias.htmlhttps://www.salto-youth.net/tools/toy/argyris-choulias.3738/
Μετάβαση στο περιεχόμενο