Εκπαιδευτικό Σεμινάριο SOHO – European Training Course for EVS Support People
18 – 22 Οκτωβρίου 2016, Ιταλία
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Eθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus + για τη Νεολαία ανακοινώνει ότι από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, σε συνεργασία με το SALTO T&C της Ε.Ε., εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας του Προγράμματος της Ε.Ε Erasmus +, υπό τον τίτλο: “SOHO- European Training Course for EVS Support People”.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο SOHO στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS), μέσω της ανάπτυξης των απαραίτητων δεξιοτήτων των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτά τα προγράμματα. Επίσης, παρέχει στους συμμετέχοντες έγκαιρη πληροφόρηση σχετικά με τις δυνατότητες που τους παρέχει το Πρόγραμμα Erasmus+: YiA.

Στόχος του SOHO είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα την έννοια της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας, το ρόλο και τα καθήκοντα του μέντορα, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τη μαθησιακή διάσταση της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας αλλά και να αναπτύξουν διακρατικές συνεργασίες.

Στο εν λόγω σεμινάριο καλούνται να συμμετάσχουν αποκλειστικά εκπρόσωποι οργανισμών νεολαίας, οι οποίοι εργάζονται με νέους εθελοντές ως μέντορες ή συντονιστές, στο πλαίσιο οργανώσεων φιλοξενίας και αποστολής της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS).

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Ιταλίας, ενώ τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus + / Νεολαία στο 95%.
Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Παρακαλούνται, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο αυτό, να ενημερωθούν αναλυτικά από τον παρακάτω σύνδεσμο στον οποίο και θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/soho-european-training-course-for-evs-support-people.5738/, το αργότερο μέχρι την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 213 1314460, υπεύθυνη επικοινωνίας κα Νόρα Τσιριγώτη. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr.

Μετάβαση στο περιεχόμενο