Contact Making Seminar
KA1- Κινητικότητα των youth workers, Erasmus+/Youth
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΚΣΔΕΟ “EΔΡΑ

 

Ο φορέας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο « ΕΔΡΑ» συμμετείχε στο διακρατικό σεμινάριο σχετικά με τη δικτύωση φορέων το οποίο διοργάνωθηκε απο τον οργανισμό “Οne Terrene International”,στο Λονδίνο, τον Φεβρουάριο του 2016 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία.. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκτός από τους συμμετέχοντες της Ελλάδας, άλλοι 22 εκπρόσωποι από το Κόσοβο, την Ουγγαρία, την Ιορδανία, τη Τουρκία, την Ουκρανία, την Πολωνία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, την Εσθονία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη διάρκεια του 6ήμερου προγράμματος, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις και να διατυπώσουν προβληματισμούς, φόβους, ιδέες κα προτάσεις σχετικά με τα συστήματα υγείας σε διάφορες χώρες , τα συστήματα εκπαίδευσης, τη προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής για τους νέους, τα ανθρωπινά δικαιώματα, την εργασία αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στιςxώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν η Μαρία και η Μαργαρίτα, οι Ελληνίδες συμμετέχουσες :
«εργαστήκαμε σε ομάδες, συζητώντας για τα δικαιώματα των μεταναστών, για την επαγρύπνηση αυτών ώστε να τα διεκδικούν, για την ενίσχυση της συμμετοχής τους στην κοινότητα που διαμένουν, καθώς και για τα εργαλεία ώστε να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι. Στο τέλος της ομαδικής εργασίας, παρουσιάστηκε η δουλεία στην ολομέλεια».

» Επίσης, μέσα από ομαδικές εργασίες, συζητήσαμε για τα προβλήματα των δημόσιων συστημάτων υγείας των συμμετεχόντων χωρών, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε αυτά καθώς και τρόπους προώθησης για πιο υγιεινό τρόπο ζωής.»
«Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην πρόληψη, υγιεινή διατροφή, γνώση των αναγκών του σώματος μας και ατομική εξέλιξη π.χ. ψυχοθεραπεία ως μέσο τόνωσης του οργανισμού, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Στο τέλος της ομαδικής εργασίας, παρουσιάστηκε η δουλεία στην ολομέλεια.»

Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από εκπαιδευτικές βιωματικές δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν ομαδικές, δημιουργικές, πνευματικές και ψηφιακές δεξιότητες, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν για τη συμμετοχή τους το πιστοποιητικό «YOUTHPASS».

Στο τέλος των εργασιών όλων των ημερών, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν ολιγόλεπτα βίντεο σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, όπως τα οφέλη των κρατών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επιθυμία των υπολοίπων κρατών να ενταχτούν σε αυτήν, αντιρατσιστικά μηνύματα κ.α., τα οποία παρουσιάστηκαν την τελευταία μέρα του σεμιναρίου.

Επίσης , δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες, να γνωρίσουν την κουλτούρα, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις καθώς και τις γεύσεις των υπόλοιπων κρατών που συμμετείχαν με τη διοργάνωση διαπολιτισμικών βραδιών (Cultural Nights), αλλά και να παρουσιάσουν την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://volunteersinedra.blogspot.gr/2016/03/contact-making-seminarcms-united.html?spref=fb, https://www.otinternational.org και https://www.otinternational.org/index.php/youth/projects/past/62-contact-making-seminar-cms


Φωτογραφίες από το πρόγραμμα

(κάντε «κλικ» στον παραπάνω σύνδεσμο)

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο