Οδηγίες για τους συμμετέχοντες σε TCA και NET σεμινάρια

Εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη και της αξιολόγησής του από τον ΠΟΥ ως πανδημία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να αποφασίσουν για το εάν θα πάρουν μέρος σε σεμινάρια TCA και NET που υλοποιούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps.

Έχετε επιλεγεί σε σεμινάριο

Εάν έχετε επιλεγεί σε σεμινάριο TCA ή NET που υλοποιείται έως το τέλος Απριλίου σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε να αποφασίσετε για τη συμμετοχή σας στη δραστηριότητα ακόμη και αν:

  • Ο προορισμός σας είναι χώρα που δεν έχει πληγεί από την πανδημία.
  • Έχετε προγραμματίσει τη μετακίνησή σας με αγορά εισιτηρίων.

Αποζημίωση για έξοδα μετακίνησης

Σε περίπτωση που έχετε ήδη προγραμματίσει τη μετακίνησή σας και έχετε προβεί σε αγορά των εισιτηρίων σας, θα αποζημιωθείτε για τα έξοδα που έχετε κάνει ακόμη και εάν αποφασίσετε να μην μετακινηθείτε.

Για να γίνει αυτό, στέλνετε email στον εκπρόσωπο της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού για τα προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps που δηλώνετε ότι δεν θα πάρετε μέρος στο σεμινάριο εξαιτίας της πανδημίας.

Δικαιολογητικά για αποζημίωση

Για να αποζημιωθείτε, πρέπει να μας προσκομίσετε ορισμένα δικαιολογητικά. Κάποια από αυτά έχετε λάβει από τον εκπρόσωπο της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού στο ενημερωτικό email με την ανακοίνωση της έγκρισης για τη συμμετοχή σας.

Συγκεκριμένα, χρειάζεται να μας προσκομίσετε:

  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 που δηλώνετε ότι δεν θα πάρετε μέρος στο σεμινάριο εξαιτίας της πανδημίας.
  • Συμπληρωμένο το εξοδολόγιο που έχετε λάβει.
  • Το ηλεκτρονικό εισιτήριό σας και την απόδειξη για την πληρωμή του.
  • Φωτοτυπία από την αρχική σελίδα του βιβλιαρίου του τραπεζικού λογαριασμού σας ή άλλο έγγραφο που φαίνεται ο αριθμός λογαριασμού.