Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “Youth work against violent radicalization: The role of democratic competences – part 1” , Νορβηγία

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “Youth work against violent radicalization: The role of democratic competences – part 1”, 9-12 Απριλίου 2018, Ουτόγια, Νορβηγία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Νορβηγίας, ανακοινώνουν ότι 9-12 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, με τίτλο: “ Youth work against violent radicalization: The role of democratic competences – part 1”.

Ένα σεμινάριο που στοχεύει να διδάξει πώς η οικοδόμηση δημοκρατικών ικανοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εργασία για τη νεολαία για την πρόληψη της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας και να επιθυμούν να εκπαιδεύσουν άλλους εργαζόμενους για τη νεολαία.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο νησί Utøya. Στις 22 Ιουλίου 2011, 69 νέοι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν από τρομοκρατική επίθεση σε κατασκήνωση νέων σε αυτό το νησί. Το μέρος αυτό συμβολίζει πόσο σημαντικό είναι να υπερασπιζόμαστε και να διαμορφώνουμε τη δημοκρατία καθημερινά. Αυτό καθιστά το Utøya έναν ιδιαίτερο χώρο για τους νέους να προβληματιστούν για το τι σημαίνει η δημοκρατία, τι προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι δημοκρατίες μας και πώς μπορούν οι νέοι να προωθήσουν τις δημοκρατικές αξίες και πρακτικές. Σήμερα, το νησί φιλοξενεί ένα νέο κέντρο επιμόρφωσης το οποίο προσφέρει εκπαίδευση σε νέους της Νορβηγίας και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Το σεμινάριο θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες :

• Να δημιουργήσουν εκπαιδευτικά πλαίσια που βασίζονται :
– στην εκπαίδευση για τα δικαιώματα του ανθρώπου και για τις δημοκρατικές ικανότητες,
– σε προσεγγίσεις για την πρόληψη της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης σε διαφορετικά εθνικά / περιφερειακά πλαίσια,
– στις ανάγκες των εργαζομένων για τη νεολαία σε διάφορα είδη δραστηριοτήτων.

• Να χρησιμοποιήσουν τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς πόρους που αναπτύχθηκαν από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον τομέα της εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

•Να κατανοήσουν και να εξετάσουν τις συγκεκριμένες πολιτικές και κοινωνικές πραγματικότητες της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης στην περιοχή τους, ώστε να στοχεύσουν τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν τους νέους να εισέλθουν σε ριζοσπαστικές ομάδες.

•Να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους με τη νεολαία στη χώρα / περιοχή τους με στόχο την αύξηση της ποιότητας των δραστηριοτήτων για τη νεολαία, την προετοιμασία των youth workers για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στη βίαιη ριζοσπαστικοποίηση, την ενίσχυση των δημοκρατικών ικανοτήτων των μεμονωμένων νέων και τη δημιουργία ενός δημοκρατικού πολιτισμού στις κοινότητές τους.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν στο 100% από την Εθνική Υπηρεσία της Νορβηγίας, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/youth-work-against-violent-radicalization-the-role-of-democratic-competences-part-1.7147/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 5 Μαρτίου 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr