Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Mobility Taster for Inclusion Organisations”, Ιρλανδία

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Mobility Taster for Inclusion Organisations»
25-29 Σεπτεμβρίου | Δουβλίνο, Ιρλανδία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Ιρλανδίας ανακοινώνουν ότι 25-29 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Ιρλανδία, με τίτλο: “Mobility Taster for Inclusion Organisations”.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να οργανώσετε διεθνή προγράμματα για νέους με λιγότερες ευκαιρίες; Ελάτε να ανακαλύψετε τι μπορεί να κάνει το Erasmus+/ Youth για εσάς και τους νέους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε.

Μέσα σε μόλις 3 εργάσιμες ημέρες, σας παρουσιάζουμε τις δυνατότητες που προσφέρει το Erasmus+/ Youth σε νέους με λιγότερες ευκαιρίες. Ένα διεθνές πρόγραμμα για τη νεολαία (ανταλλαγές νέων, δραστηριότητες εθελοντισμού κλπ) μπορεί να είναι η ευκαιρία που θα αλλάζει τη ζωή των νέων με λιγότερες ευκαιρίες με τους οποίους εργάζεστε: π.χ. άτομα με περιορισμένη οικονομική άνεση, με ειδικές ανάγκες, με κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες, θύματα διακρίσεων, σε δύσκολες καταστάσεις, με περιορισμένες ευκαιρίες κλπ.

Αυτό το σεμινάριο προσφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα ως προς το τι είναι εφικτό, σας φέρνει σε επαφή με άλλες οργανώσεις νεολαίας με θέμα την ένταξη, σας παρουσιάζει ποια χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη ειδικά για τα προγράμματα ένταξης των νέων και σας δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία, σε περίπτωση που θέλετε για να το δοκιμάσετε.

  • Αυτό το σεμινάριο απευθύνεται σε πρωτοεμφανιζόμενους στο Erasmus+/ Youth, οι οποίοι εργάζονται άμεσα με νέους με λιγότερες ευκαιρίες (π.χ. youth workers, κοινωνικούς λειτουργούς, ανθρώπους που εργάζονται με πρόσφυγες κλπ).
  • Αν δεν είχατε οργανώσει ποτέ πριν ένα διεθνές πρόγραμμα νεολαίας με την ομάδα στόχο σας και θα θέλατε να μάθετε τι είναι δυνατό, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για σας!
  • Αν έχετε ήδη οργανώσει προγράμματα κινητικότητας για νέους, παρακαλούμε να ψάξετε για κάποιο άλλο σεμινάριο, καθώς αυτό είναι για τους πρωτοεμφανιζόμενους
  • Αυτό το σεμινάριο δεν είναι για σχολικές δραστηριότητες όπως σχολικές ανταλλαγές ή προγράμματα για μαθητές.
  • Υποψήφιοι ΑΜΕΑ είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι.

 

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Ιρλανδίας στο 100%, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/mobility-taster-for-inclusion-organisations-ireland.7383/.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 24 Ιουνίου 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr