Διεθνές Συνέδριο- Φόρουμ: “Radicalization of Youth: Causes and Prevention”, Σλοβακία

Διεθνές Συνέδριο- Φόρουμ: “Radicalization of Youth: Causes and Prevention”
12-14 Μαρτίου 2019 | Μπρατισλάβα, Σλοβακία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Σλοβακίας, ανακοινώνουν ότι 12-14 Μαρτίου 2019, θα πραγματοποιηθεί Διεθνές Συνέδριο-Φόρουμ στη Σλοβακία, με τίτλο : “ Radicalization of Youth: Causes and Prevention ”.

Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να εξεταστούν και να συζητηθούν βασικοί παράγοντες που πυροδοτούν και τροφοδοτούν τη βίαιη ριζοσπαστικοποίηση και τον εξτρεμισμό της νεολαίας.

Η ΙΔΕΑ:

Η αυξανόμενη συμπάθεια των νέων προς τις ριζοσπαστικές ομάδες καθώς και η ενοχλητική παρουσία μισαλλοδοξίας στον ψηφιακό χώρο καθίστανται όλο και πιο ανησυχητικές, ιδίως στο πλαίσιο της τρέχουσας πολιτικής συζήτησης για τη μετανάστευση, τα κοινωνικά δικαιώματα ή την ισότητα των φύλων. Ταυτόχρονα, βλέπουμε ότι οι αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανεκτικότητας και της δημοκρατίας αμφισβητούνται όχι μόνο από τους νέους αλλά από τις κοινωνίες μας και ακόμη και από δημόσιους εκπροσώπους και αρχές.

Η εργασία για τη νεολαία (youth work) δοκιμάζεται συχνά από την απαίτηση να δρα προληπτικά κατά του φαινομένου και προσπαθεί να ανακαλύψει ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες και ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση. Οι δημόσιοι οργανισμοί σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο έχουν αφιερώσει την ενέργεια και τους πόρους τους στην έρευνα των αιτιών της ριζοσπαστικοποίησης, στα προληπτικά προγράμματα, στις στρατηγικές πολιτικής και στα προγράμματα ανάπτυξης ικανοτήτων για τους επαγγελματίες της νεολαίας και της εκπαίδευσης για να αποτρέψουν τους νέους να εμπλακούν σε βίαιες εξτρεμιστικές, παραστρατιωτικές ή τρομοκρατικές ομάδες.

Το συνέδριο στοχεύει :

• Στην παρουσίαση και συζήτηση για τα πορίσματα των πιο πρόσφατων αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με το θέμα της ριζοσπαστικοποίησης, του βίαιου εξτρεμισμού και των αξιών των νέων.

• Στην κοινοποίηση της εμπειρίας από την πρακτική της εργασίας για τη νεολαία (youth work) – καλές πρακτικές, προβλήματα και προκλήσεις από την εργασία στο πεδίο.

• Στη συζήτηση για τις τρέχουσες προκλήσεις και στρατηγικές της πολιτικής για τη νεολαία και την εκπαίδευση.

• Στη συγκέντρωση των εμπειρογνωμόνων, των ερευνητών, των youth workers και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για να προωθήσουν έναν διάλογο και να δημιουργήσουν συνέργειες

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα δομηθεί πάνω σε τρεις πυλώνες:

• Έρευνα και Ανάλυση
• Youth Work (εργασία για τη νεολαία)
• Πολιτική για τη νεολαία

Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές στον τομέα της νεολαίας, σε youth workers, σε κοινωνικούς λειτουργούς, σε εκπαιδευτικούς, σε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και συμβούλους, σε εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας, στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού, στην εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά και τα σλοβακικά (θα παρέχεται ταυτόχρονη μετάφραση).

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Σλοβακίας στο 100%, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/international-conference-radicalization-of-youth-causes-and-prevention.7737/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 20 Ιανουαρίου 2019.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr


Επισυναπτόμενα Αρχεία: