Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “UPS & DOWNS – supporting emotional well-being of EVS volunteers”, Εσθονία

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “UPS & DOWNS – supporting emotional well-being of EVS volunteers”
18-23 Μαρτίου 2018, Εσθονία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Εσθονίας ανακοινώνουν ότι 18-23 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Εσθονία, με τίτλο: “ UPS & DOWNS – supporting emotional well-being of EVS volunteers ”.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες προς την καλύτερη ποιότητα στη στήριξη της συναισθηματικής ευημερίας των εθελοντών της ΕΕΥ (Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας) και της κατανόησης του εθελοντισμού στον τομέα της ψυχικής υγείας και της σημασίας του για όλους.

Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) αποτελεί μια πλούσια εμπειρία, που βοηθάει τους νέους να αναπτύξουν τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά και τους επιτρέπει να αλλάξουν τη ζωή τους. Από την άλλη πλευρά, η ΕΕΥ μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη εμπειρία, συμπεριλαμβανομένων των δύσκολων ημερών, της δυσανασχέτησης και των πιέσεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχολογικές δυσκολίες. Προκειμένου να υποστηρίξουμε τους εθελοντές στην προσωπική τους ανάπτυξη, παρατηρούμε ότι υπάρχει ανάγκη για τα βασικά της ψυχικής υγείας και την οικοδόμηση ικανοτήτων για την υποστήριξη των εθελοντών στην συναισθηματική τους ευημερία. Υπάρχει αξιοσημείωτη ανάγκη να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των οργανώσεων σχετικά με αυτό το θέμα, η προθυμία υποδοχής διαφορετικών εθελοντών και η ικανότητα υποστήριξης εθελοντών σε διάφορες πτυχές της ζωής τους κατά τη διάρκεια της ΕΕΥ.

Μέχρι το τέλος αυτού του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα:

  1. αναγνωρίζουν τα σημαντικότερα σημάδια προβλημάτων ψυχικής υγείας και διαπροσωπικών συγκρούσεων,·
  2. μπορούν να επιδείξουν γνώσεις σχετικά με διαφορετικές προσεγγίσεις για συγκρούσεις,
  3. περιγράφουν τα πρώτα βήματα στη στήριξη της ψυχικής υγείας και στην αντιμετώπιση διαπροσωπικών συγκρούσεων,
  4. έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν ενεργό ακρόαση, αυτοπεποίθηση, υποστηρικτική ανατροφοδότηση και επίλυση συγκρούσεων,
  5. εντοπίζουν τα όρια του ρόλου τους στην υποστήριξη των προβλημάτων ψυχικής υγείας.

 

Ομάδα-στόχος αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι όλοι όσοι ανήκουν σε οργανισμούς (sending, hosting, coordinating) ευρωπαϊκής εθελοντικής υπηρεσίας (προγράμματα Erasmus + εθελοντισμού) και υποστηρίζουν την ευημερία των εθελοντών κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους (επιβλέπων, μέντορας, συντονιστής κ.λπ.) . Είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να είναι:

  • ικανοί να εργάζονται στα αγγλικά.
  • σε θέση να παρακολουθήσουν την πλήρη διάρκεια του κύκλου κατάρτισης.
  • τουλάχιστον 18 ετών.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Εσθονίας στο 100%, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/ups-downs-supporting-emotional-well-being-of-evs-volunteers.7009/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 10 Ιανουαρίου 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr


Επισυναπτόμενα Αρχεία: