Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Mobility Taster for Inclusion Organisations”, Ουγγαρία

“Mobility Taster for Inclusion Organisations”
29 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου 2018, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με το SALTO Inclusion και την Εθνική Υπηρεσία της Ουγγαρίας ανακοινώνουν ότι 29 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Ουγγαρία, με τίτλο: “Mobility Taster for Inclusion Organisations”.

Το ήξερες ότι μπορείς να οργανώσεις διεθνείς δράσεις για νέους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση; Σε προσκαλούμε να έρθεις και να ανακαλύψεις τί μπορεί να κάνει το Erasmus+/ Youth για σένα και για τους νέους με τους οποίους δουλεύεις.

Μέσα σε τρείς μόνο μέρες, το σεμινάριο αυτό μπορεί να σου παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+/Youth σε νέους με λιγότερες ευκαιρίες. Ένα διεθνές σχέδιο για τους νέους (πρόγραμμα ανταλλαγής νέων, ευρωπαϊκή εθελοντική υπηρεσία,κ.α.) μπορεί να είναι μια ευκαιρία καθοριστικής σημασίας στη ζωή των μη προνομιούχων νέων με τους οποίους δουλεύεις (π.χ. εκείνους με μειονοτικό υπόβαθρο, με ειδικές ανάγκες, με κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, ομάδες που έρχονται αντιμέτωπες με διακρίσεις , νέοι με περιορισμένες ευκαιρίες).

Το “ Mobility Taster for Inclusion Organisations” σου δίνει χειροπιαστά παραδείγματα για τις δυνατότητες που υπάρχουν,σε φέρνει σε επαφή με άλλους οργανισμούς ένταξης νέων, σου δείχνει ότι η χρηματοδότηση είναι εφικτή συγκεκριμένα για σχέδια ένταξης νέων και σου εξηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία, σε περίπτωση που θα ήθελες να το δοκιμάσεις.

Σε ποιούς απευθύνεται το σεμινάριο;

  1. Σε αρχάριους (newcomers) που εμπλέκονται ή ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε δράσεις του Erasmus+/Youth και έχουν άμεση επαφή με νέους με λιγότερες ευκαιρίες (youth workers, social workers κ.α).
  2. Σε όσους δεν έχουν οργανώσει ποτέ στο παρελθόν ένα διεθνές πρόγραμμα νέων και θα ήθελαν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που τους παρέχονται μέσω του Erasmus+/Youth.

 

Επίσης, στο σεμινάριο είναι ευπρόσδεκτοι αιτούντες με ειδικές ανάγκες. (μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο του SALTO Inclusion, Mieke Neven-McMahon, miekemcmahon@gmail.com και να μάθετε για τις δυνατότητες υποστήριξης).

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Ουγγαρίας στο 100%, ενώ η μετακίνηση θα καλυφθεί κατά 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ Youth.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/mobility-taster-for-inclusion-organisations-hungary.6944/.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Βάγια Παππά. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr